Om bloggen

Tänker mycket kring hur IKT – satsning i skolan och hur det tillsammans med framtidskompetens kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har arbetat en längre tid med utveckling av skolan tillsammans med elever och pedagoger bl. a. inom området digitalisering och vilka effekter det har på undervisningen och skapar fler möjligheter för eleverna att visa sina förmågor. Jag har följaktligen också i denna lärande resa även intresserat mig för hur vi skapar flera möjligheter att göra olika för olika och hur vi även drar nytta av verktygen för alla elever.

I denna lärande resa har jag fått möjligheten att vara med i arbetet med elever och pedagoger med 1 till 1 satsning och lärplattor och ser med nyfikenhet på vilka förändringar detta innebära för mig, pedagoger  och elever. Den centrala frågan som jag tycker blir viktig är hur skolan blir digital och använder sig av dessa verktyg och nya möjligheter i det dagliga lärandet tillsammans, inte om vi ska använda dessa möjligheter eller ej. Hur kan vi stödja och utveckla kompetensen hos barn så de har goda möjligheter att möta en global och föränderlig framtid. Hur skapar vi en organisation som stödjer denna process och förutsättningar för ett kollegialt lärande tillsammans.

I bloggen skriva jag och reflektera om mitt arbete som ledare och det lärarna och eleverna möter kring 1 till 1 och lärplattor. Jag tar även upp olika lärsituationer som uppstår samt vilka förändringar som inträffar. Jag  reflektera även om framtida utvecklingar kring IKT och vad detta innebär för skolan och dess organisation, däribland molntjänster, designa lärsituationer och det kollegiala lärandet.

Förutom IKT reflekterar jag mycket kring den aktuella skolutvecklingen hur vi skapar större möjligheter till ett lärande tillsammans.


3 Responses to Om bloggen

 1. sugarbite says:

  Hej Jesper! Vilken cool blogg du har ^^

  Mvh//Jana/Sugarbite ♥ Åk 4

 2. Lära skriva på Ipad

  Nu släpps det svenska spelet “Happi stavar” till iPad och iPhone. Spelet är en uppföljare till “Happi läser” som toppat listorna i Skandinavien i sommar. “Happi stavar” lär ditt barn på ett roligt sätt att stava.

  Spelupplägget är minikorsord i flera nivåer som ska lösas genom att man drar och släpper bokstavsbrickor på sina rätta platser i korsorden. Många timmars rolig träning utlovas med över 300 ord i 48 flätor. “Happi stavar” passar bäst till de som redan kan eller håller på att lära sig läsa. För yngre syskon finns det ett hjälpläge där de rätta svaren visas svagt i bakgrunden av korsordet. På så sätt kan faktiskt alla vara med och lägga bokstäver.

  Länk till Happi stavar:

  Happi stavar: http://bit.ly/n0OatH
  Happi stavar HD: http://bit.ly/pPs2gf

  Länk till Happi läser:

  Happi läser: http://bit.ly/ruzHM9
  Happi läser HD: http://bit.ly/mohBtw

  För mer info:

  Ring Jens Ode 0708 – 74 76 71

  info@happipapi.com
  Twitter @happi_papi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: