Nu utökar vi skolans 1:1 arbete

Under veckan har 3:ornas nya läroverktyg äntligen kommit och därmed utökar vi skolans 1:1 satsning och allt vad detta innebär.

Utökning av 1:1 Vallaskolan

Utökning av 1:1 Vallaskolan

Det var mycket energi i luften när det var dags att lämna ut lärverktygen. Men innan det var dags att komma igång med utdelningen så gick vi tillsammans igenom vad man kan göra och vad man får göra, hur man skall hantera sitt verktyg. Det som var den största skillnaden mot förra året var att många redan hade god koll på vad man kan göra och vilka regler som finns,

man har ju sett och hört  av sina kompisar och storasyskon.

Det fanns redan innan barnen fått sina nya verktyg idéer och tankar på hur man kan använda dem och det var inspirerande och givande diskussioner under genomgången.

Efter genomgången var det det dags, det sprudlade av energi men i samma stund var det full koncentration på vad man skulle gör. Nedräkningen börjar… 3, 2, 1 … starta en magisk stund. Efter detta följer barnens personifiering av sin dator, som ett barn sa när klasskamraterna oroligt frågade om inte klasskamraten skulle få ordna sin dator..

…det är ju min ni ser på Smartboaden..

Vi han göra mycket under en kort stund tillsammans och jag är imponerad av både barnen, lärare och andra vuxna som var med vid tillfället. Det skall bli riktigt spännande att få fortsätta följa arbetet och alla möjligheter som de redan ser idag.

en magisk start

en magisk start

Redan dagarna efter utdelningen så har tankar kring hur man kan använda detta och vilka möjligheter som finns börjat ta form och veckan avslutades med många inspirerande möten och diskussioner.

…jag vill dela dokument med eleverna, arbeta med något form av kommentarsverktyg…

Ett sätt som vi valt att jobba med verktygen är genom Digitalt berättande, under några veckor har vi tillsammans med Kulturskolan i Södertälje haft möjligheten att arbeta med denna arbetsform tillsammans med våra barn som startade med 1:1 för ett år sedan. I detta får eleverna möjligheten att använda sina verktyg i samband med att skapa tanke och text till sin berättelse, bild och filmklipps redigering och slutligen göra en filmsekvens med allt detta kombinerat där berättelsen får komma fram. Det är ett kul och uppskattat arbetssätt och barnen får använda både fantasi och kreativitet. Det är spännande att se vad barnen lyckas med, jag ser fram mot att få se berättelser när de är klara.

Digitalt berättande i samarbete med Kulturskolan

Digitalt berättande i samarbete med Kulturskolan

Vi fortsätter Vallaskolans spännande resa mot en global framtid och nya möjligheter

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: