Nätverk och utbyte

Denna vecka har varit fylld av intressanta inslag och ibland så känner man att man skulle vilja förlänga dagarna och eller kanske ha en sådan där knapp så man kan spela upp allt i slowmotion. Men efter närmare eftertanke så inser man ganska snabbt att man har haft en riktigt kul vecka med massor av spännande innehåll och att man fått massor av nya intryck, tankar och idéer och detta är anledningen till att tiden gått så snabbt.

Temat för denna vecka har blivit nätverkande och utbyte av erfarenheter och idéer. Veckan avslutades även med detta innehåll, en intressant och givande inspirationsträff på Apple i Stockholm, där vi var deltagare från många förskolor, skolor och kommuner  som delade med oss av erfarenheter och arbete kring iPad i våra verksamheter. Det var riktigt kul att träffa så många som utforskar och prövar sig fram inom samma område och i detta uppstår ju ett givande erfarenhetsutbyte och möjligheter till nätverkande mellan skolor, kommuner och pedagoger.

lägereld kring en iPad

Lägereld kring en iPad

Det var riktigt intressant att många har sett liknande mönster, fördelar och behov av utveckling. Några återkommande punkter var enkelheten att komma igång, barns naturliga förförståelse kring denna teknik, olika Appar och behovet av någon pedagogisk rankning och utveckling av svenska versioner, vilka som är bra
och vilka som är mindre bra. Många är precis som vi i startgroparna med detta arbete men man kan se att det finns en tydlig koppling till arbete utifrån läroplan och med många mål, det som framförallt blir tydlig i arbetet med iPad är samarbete, turtagning och relationsarbete. På Vallaskolan har vi börjat beskriva detta fenomen med begreppet ”lägereld”.

Vallaskolan presenterade givetvis sitt iPad arbete i förskoleklass med presentationen nedan. Förmodligen ger inte denna presentation hela bilden av det vi berättade om, men några tankar och punkter som vi berörde. Det blev en toppenavslutning på en händelserik och rolig vecka och jag är tacksam och stolt över allt kreativt arbete som sker på skolan. Nu fortsätter vi att bygga nätverk och ett utbyte kring erfarenheter, tankar och idéer. Med detta fortsätter Vallaskolan mot en global framtid där vi delar med oss av våra erfarenheter och har möjlighet att ta del av andras.

ipad presentation Vallaskolan

iPad presentation Vallaskolan

Annonser

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

2 Responses to Nätverk och utbyte

  1. Pingback: Skolans utveckling kopplat till skola 2011 « rektorjesper

  2. Pingback: iPad i förskola/skola » Fjärde nyckeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: