Hittar möjligheter med hjälp av 1:1

Samarbete och diskussion

Samarbete och diskussion

I trean arbetade det med bronsåldern och det blev ganska naturligt att de de valde sitt nya läromedel som verktyg i detta arbete. I arbetet hittade barnen och läraren många möjligheter att använda verktyget, redovisningsformer, bilder och som diskussionsunderlag och söka information och lära sig nya saker. Det uppstod också många möjligheter till att hjälpa varandra och samarbeta kring det man lärt sig och material man hittat.

En annan elev tog tillfället i akt inför rasten att visa sina kamrater vart han skulle resa med hjälp av Google Earth, ”de var många länder som man passerade igenom och det är där vi skall bo, oh vad häftigt här är en bild på platsen” , det uppstod ganska snabbt också en diskussion kring vilka länder som eleven skulle passera igenom och vad de hette. Vilken möjlighet att visa sina kamrater vart man har varit eller vart man skall åka och koppla detta till någon form av diskussion kring SO.

En resa med Google Earth

En resa med Google Earth

I slutet av barnens dag hade de också hittat möjligheter i att använda sitt läromedel medan de väntade på skolbussen i skolans Entré. De tog tillfället i akt att använda den för att kommunicera med kompisar som inte var på plats och även vara kreativa med olika verktyg.

 

Väntar på skolbussen

Väntar på skolbussen

Annonser

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: