En kreativ utveckling

Vallaskolans förskoleklass Blogg

Vallaskolans förskoleklass Blogg

Nu börjar det hända riktigt mycket på skolan som både berör skolans 1:1 arbete och förskoleklassens projekt kring iPad. Det började med en reflekterande och innehållsrik blogg kring iPad och hur arbetet går framåt i Vallaskolans förskoleklass, fördelar och utvecklingsområden och hur den används i verksamheten och vad det finns för önskemål för framtida Appar. Känner att man blir riktigt inspirerad  när man läser artikeln och om gruppens arbete och vilken effekt det har på lärandet och diskussioner och reflektioner som uppstår. Läs gärna mer genom att besöka bloggen.

Efter detta uppstår nästa spännande och kreativa utveckling då jag kommer  till skolan och är ute bland klasserna under förmiddagen. Det har under tiden jag var på min TänkOM utbildning startat ett provande och experimenterande med olika resurser på nätet i klasserna som arbetar 1:1. Klasserna provar allt från Typewith.me fí skrivandet till Xtranormal för att skapa animerade filmsekvenser i Engelskan. Det var riktigt kul att höra om vad som hänt då lärarna kom tillbaka från lärspridarutbildningen och hur de tänkte kring användandet av de nya läromedelena som barnen har och hur de kunde använda nätresurser för att skapa lärsituationer.  Förutom detta finns det även  tankar kring klassbloggar och diksussionsforum för eleverna.

Wordled - arbete år 3

Wordled - arbete år 3

Samtidigt växer också ett stort intresse hos lärare runt klasserna som ser möjligheter att samverka och bygga upp verktyg för spännande arbete i molnet och öppna upp möjligheter för att föra dialog och utbyte mellan eleverna och elev – lärare. I detta arbete bygger skolans musiklärare upp en gemensam mötesplats i skolans Google App där eleverna kan diskutera musik och även arbeta tillsammans med musikläraren.  Riktigt kul och inspirerande att se hur detta växer även utanför klassrummet. Det uppstår ett moment där lärarna bygger upp lokala pedagogiska planeringar där de samtidigt för en dialog med eleverna och dessa byggs i samma platform som vi bygger skolans övergripande lokala pedagogiska planering men med utifrån egen utformning men med utgångspunkt från skolans övergripande resonemang. Nästa steg  i detta arbete blir att länka från skolans LPP till lärarens eget dialogforum… vilken utveckling.

Vallaskolan Musik App

Vallaskolan Musik App

Dagen avslutas med spännande reflektioner tillsammans med lärarna som arbetar 1:1 och arbetar runt klasserna som arbetar 1:1, tankar som har vaknat hos lärarna är att detta är mycket mer än att eleverna har egna datorer, det handlar om kunskapssyn och möjligheter för eleverna och dem själva.  Det är mycket spännande som pågår både i klassrummet och i de pedagogiska reflektioner.

Annonser

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

5 Responses to En kreativ utveckling

 1. WOW! Den här posten gör min dag Jesper! Vad kul att både du och dina pedagoger verkar har blivit inspirerade av utvecklingsprogrammet TÄNK OM! Ser fram emot att träffa er alla igen vid nästa tillfälle om ett par veckor. Lycka till så långe!

  / Christer

  • rektorjesper says:

   Tack Christer, har samma känsla om det som händer, en WOW upplevelse, i vår spännande resa på skolan. Ser också fram emot nästa tillfälle men njuter samtidigt av utvecklingen som vi har nu.

 2. Härligt att höra, have fun och väl mött nästa gång!

 3. Jättespännande! Det krävs proffsiga pedagoger här. Jag ser fram emot reflektioner och utvärdering. Det är häftigt när 6-åringarna behärskar teknik som jag själv inte trodde fanns…
  /Weronica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: