Kreativitet med Ipad

Nu har vi äntligen kommit igång med ett litet försök med Ipad i förskoleklass och på fritids. Idéerna flödar och intresset hos barnen är riktigt stort, både hos barn som använder den och hos barn som står vid sidan och tittar på. Det finns allt från tränings appar till lite mer underhållande appar.

När jag besökte gruppen idag var det full aktivitet kring ett nytt pingisspel och glädjen och energin kring spelet var mätbar i luften och den energi som barnen utstrålade, vilken härlig syn. Tanken var att vi skulle sätta på ett skydd på Ipaden men detta var knappast möjligt då barnen inte ville släppa den för en liten stund och inte heller göra en pause i den aktivitet de höll på med.

Ipad Vallaskolan

Ipad Vallaskolan

Det skall bli riktigt kul att följa förskoleklass lärarens arbete med gruppen och utforskandet av Appar som fungerar och stimulerar både till lärande och lek.

Men redan nu finns många spännande inslag i arbetet och då det gäller responsen hos barnen.

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: