Arbeta i molnet

Vilken härlig känsla när vi samarbetar i molnet och vi inser hur pass enkelt och tillgängligt det är.

Nu har vi på allvar startat arbetet med att samarbeta i dokument i Google docs. I detta arbete blir vi alla delaktiga och ägare av mer övergripande dokument som annars återkommer några gånger om året. Även samarbete kring veckobrev, omdömen och planeringar blir möjligt och lätt tillgängligt. I arbete med övergripande planering kan flera vara delaktiga och delningen fungerar utan krångel och realtidsuppdateringen är toppen.

Det uppenbarar sig ganska snabbt hur pass enkelt det är och vilka vinster vi kan göra med att samarbeta i molnet. Det blir också ganska tydligt att man inte längre behöver någon form av lokal lagringsyta. När vi använder molnet blir arbetet och dokument tillgängliga vart vi än befinner oss, det ända man behöver är en internetuppkoppling och en webbläsare.

Annonser

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: