Utveckling i skolans 1 till 1 arbete

Nu en tid efter vi startat vårt ett till ett arbete börjar det hända riktigt spännande saker. Generellt råder en kreativitet hos lärarna på skolan, allt från att skapa filmtrailers till advent och lucia till att hitta nya vägar kring dokumentation och använda sig av Google docs mm. Datorn har blivit ett naturligt verktyg i alla sammanhang, möten, lektioner och eget arbete samt kommunikation.

Hos barnen råder stor glädje och en sprudlande energi av kreativa tankar och användande av sitt nya läromedel. När jag kliver in i skolan på morgonen möts jag av diskussioner, informationssökning, musik, kommunikation och en vilja att förstå, lära sig mer och hjälpa varandra. Känslan som infinner sig är magiskt…
Under lektioner och arbete flödar idéer om hur man kan använda läromedlet. En dag ville en elev visa mig hur hon och en kompis i klassen hade förberett sig till musiklektionen, hon startade Garageband och spelade upp ett eget komponerat musikarbete som hon och kompisen hade arbetat med hemma, – Det hör skall vi skicka till musikläraren, sa hon. Jag har bara en kort kommentar, fantastiskt. En annan dag går jag in hos mina treor som är i full förd med att skapa ett epost konto på nätet tillsammans med sin lärare, en spännande diskussion kring vilket konto som är bra och vad man skall heta startar, en form av reflektion om vem man är kopplat till sin nätidentitet startar. Det skall bli riktigt spännande att följa detta, då det blir en viktig del för oss i skolan. Vägleda och få barnen att reflektera vem de är och hur detta blir kopplat till en global nätidentitet.

Skolans arbete 1 till 1

Skolans arbete 1 till 1

Så här långt händer många spännande saker och det råder en härlig stämning kring skapande, kreativitet och reflektion och kommunikation. Många olika lärsituationer har uppstått och kommer uppstå i framtiden.

När dagen närmar sig sitt slut fortsätter
lärandet på fritids eller i biblioteket och utbyten och dialoger sker på digitala mötesplatser som Movie Planet, där identitet, skapande får stort utrymme.

Snart är det jul och många av barnen har sitt nya läromedel i tankarna när de gör sin önskelista, vad mer kan vi önska som skola….

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: