Lokal pedagogisk planering med Google sites

Framtida behov av flexibilitet och tillgängliga verktyg i det pedagogiska arbetet och behovet att samtidigt behålla kapaciteten i verktyget och möjlighet till transparens blir allt viktigare i skolans värld. Detta för med sig ett ökat krav och behov av en allt högre digital kompetens på skolan och gör sig allt mer synligare från skolledare till pedagoger i verksamheten. Som skolledare ser jag att det är oerhört viktigt att skapa dessa möjligheter och modella det jag önskar få till. Med detta i bagaget har vi startat ett arbete med de tjänster som Google erbjuder.

För att kombinera krav med flexibilitet och enkelhet är ett steg att använda sig av Google. En lärorik övning är att skolan i sitt arbete med lokala pedagogiska planeringar börjar använda Google docs alternativt Google sites. I vårt arbete på skolan har vi valt Google sites då detta också erbjuder möjligheten till öppen reflektion av planeringar som läggs upp med hjälp av kommentarer som är kopplat till inlägg. Sidan är tillgänglig och det är enkelt att använda och det blir överblickbart och smidigt att följa upp. Genom detta sätt att arbeta blir vår planering dynamisk och även tillgänglig för elever och föräldrar och kollegor, det blir en levande och synlig planering samtidigt som vi gör detta i ett smidigt verktyg som också ökar vår digitala kompetens.

 

Google apps

Google apps

Annonser

Om rektorjesper
Tänker mycket kring hur en IKT - satsning, hur framtidskompetens och 1 till 1 kan utvecklas till en förändring i undervisning. Jag är rektor som har startat en lärande resa tillsammans med digitalisering av skolan med både 1 till 1 satsning och lärplattor. Jag ser med nyfikenhet på vad detta innebära för förändring för mig, pedagogerna, eleverna och skolans organisation. Principal at a secondary school. Interested in how ICT can improve performance, creativity and prepare today's children in a changing global future. @jesperstwitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: